مهدی مهران | کارشناس سئو و دیجیتال مارکتینگ

رفع مشکل HTTPS not evaluated در سرچ کنسول

رفع مشکل HTTPS not evaluated در سرچ کنسول

اگر به تازگی در پنل سرچ کنسول هشداری با نام HTTPS not evaluated برایتان پدید آمده است این را بدانید که بیشتر بر روی وبسایت هایی با مشکلاتی نظیر مشکلات خزش یا کراولینگ، پیوند 404 و مشکلات Pages نمایش داده می شود که بیشتر به کراولینگ صفحات و پردازش آنها مربوط می شود.

google در خصوص اخطار HTTPS not evaluated می گوید: این هشدار با بهبود یکسری از مسائل که بر روی  آدرسهای https یا صفحات http تاثیر می گذارند، رفع می شود.در این مقاله از وبسایت مهدی مهران به بررسی و رفع مشکل HTTPS not evaluated در سرچ کنسول پرداخته ایم.

به همین ترتیب مشکل HTTPS not evaluated دو راهکار موثر دارد، یکی مستقیم و دیگری غیرمستقیم و با رفع سایر مشکلات تدوین شده است. هر صفحه ای که با مشکلات پردازش و خزش مواجه شود اخطار HTTPS not evaluated را بر می گرداند و جزو هشدار های عمومی بر همه صفحات است.

آموزش رفع مشکل HTTPS not evaluated

1. اگر در کنار این خطا، خطاهای دیگری موجود است، ابتدا باید آنها را رفع کنید تا امکان پردازش صفحات https بوجود آید. بنابراین باید سعی کنید خطاهای موجود در لیست https reports را رفع خطا و validate fix کنید، سپس به رفع مشکل HTTPS not evaluated در سرچ کنسول بپردازید.

2. صفحاتی از https که خطا و هشدار 404 یا 4xx دارند و همینطور مشکلاتی از سمت سرور 5xx یا مشکلاتی نظیر اعتبار سنجی صفحه دارند، جلوی پردازش و کراولینگ پیوندهای سایت را گرفته و موجب بوجود آمدن مشکل HTTPS not evaluated در search console می شود.

برای همین مورد لینک های بالا را مورد بررسی قرار دهید تا ابتدا در دسترس باشند، و پیوند 404 نباشند و یا در قسمت Pages خطاهای noindex وجود نداشته باشد.

3. مشکلاتی مربوط به گزارشات crawl stats و عواملی که جلوی درخواست های کراولر یا همان crawl request را می گیرند، که این عامل سبب می شود صفحات https را تحت تاثیر قرار گیرند و هشدار HTTPS not evaluated بر می گردد.

4. در سایت هایی که صفحاتی با  http موجود است و معادل محتوا یا مشابه آن محتوا در آدرس های https نیز یافت می شود، گوگل به هر دلیلی امکان دارد که نسخه http را مورد انتخاب قرار دهد، برای همین باید پیوند http ایندکس شده در سرچ کنسول را بر روی نسخه خود یا مشابه بر روی https کنونیکال کنید. با رفع مشکل هشدار HTTP marked with canonical tag بخش عظیمی از خطاهای HTTPS not evaluated رفع می شود.

5. در سایت شما مشکلات زیادی وجود دارد که در بخش Pages و crawl stats بوده و به آنها به درستی رسیدگی نکرده اید. این امر سبب می شود لینکهایی که در صف پردازش ( ایندکس یا کراول مجدد ) قرار دارند متوقف شوند و هشدار HTTPS not evaluated را برای تمامی لینکهای سایت باز می گرداند. هنگامی که کراولینگ یا indexing صفحات شما متوقف شده باشد، مشکل HTTPS not evaluated بصورت sitewide بوجود می آید که بدترین نوع ممکن است.

یعنی مشکلات و خطاهای متعدد سایت جلوی کراول یا ایندکس شدن صفحات کاملا گرفته و اجازه پردازش لینکها را که به HTTPS not evaluated منتهی می شود را گرفته است.

6. در صورتیکه از نسخه غیراصلی  گواهینامه ssl استفاده می کنید یا گواهی اعتبار امنیت شما درگیر مشکلات فراوان باشد، گوگل لینکهای درگیر را پردازش نمی کند. گواهینامه ssl ای که در سایت خود استفاده می کنید می تواند هشدار HTTPS not evaluated را برگرداند. هاست های ارزان قیمت و بی کیفیت یکی از موارد اصلی این مشکل هستند، به همین دلیل باید از سرویس دهنده های میزبانی معتبر سرویس هاست و دامنه و گواهینامه اس اس ال تهیه کنید.

  افزونه rankmath

7. گوگل گاهی ممکن است لینکی را ندیده یا هنوز آن را ایندکس نکرده باشد. مواردی که در سایت هستند اما google آنها را هنوز Crawl نکرده است بنابراین هشدار HTTPS not evaluated را بوجود می آورد.

8. هنگامی که گزارش Index coverage report تعداد متعددی هشدار خطای 404 responses وجود داشته باشد، یعنی پیوندهای 404 متعددی در index coverage سرچ کنسول باشند، موجب می شود گوگل صفحات سایت شما را کراولینگ نکند. در صورتیکه پردازش و خزش صفحات سایت متوقف یا با مشکل مواجه شود، هشدار HTTPS not evaluated در سرچ کنسول باز می گردد.

9. در صورتی که در وبسایت شما صفحاتی http داشته باشید، باید به گوگل درباره وجود صفحاتی نظیر یا معادل آن بصورت Https خبر دهید. به همین صورت صفحات http باید به نسخه های مناسب Https کنونیکال بشوند در غیر اینصورت هشدار HTTPS not evaluated بصورت Sitewide باز می گرداند.

چرا لینک های Https من کار نمی کند؟

پروتکل HTTPS یک پیوند رمزگذاری شده بین دو سیستم ایجاد می کند که انتقال امن داده را تضمین می کند. گاهی اوقات، ممکن است به دلایل مختلف مانند مرورگر قدیمی/مخاطب، تاریخ و زمان نادرست، تداخل با VPN و نرم افزار آنتی ویروس و غیره، HTTPS کار نکند.

چگونه خطای HTTPS را برطرف کنم؟

  • نحوه رفع خطاهای SSL
  • مطمئن شوید که SSL را نصب کرده اید. …
  • SSL را دوباره نصب کنید. …
  • مشکل را با جستجوگر وب SSL تشخیص دهید. …
  • گواهی SSL خود را تمدید کنید. …
  • همه URL ها را به HTTPS تغییر دهید. …
  • نسخه مرورگر یا سیستم عامل خود را به روز کنید. …
  • یک گواهی میانی نصب کنید. …
  • یک درخواست امضای گواهی جدید ایجاد کنید.

نتیجه گیری

در این مقاله که از سرفصل های اصلی آموزش سئو در مشهد آکادمی مهران می باشد، به رفع خطای HTTPS not evaluated که اگر سریعا به دنبال رفع مشکل آن نباشید ممکن است باعث تخریب سایت شما شود.

HTTPS not evaluated چیست؟

خطای HTTPS not evaluated به لینکهایی از سایت شما اشاره دارد که crawler امکان کراولینگ آنها را ندارد. این مشکل از خطاهایی نظیر Pages و Crawl stats و خطاهایی از سمت سرور ماندد 5xx بوجود میآید.

مشکل HTTPS not evaluated چه تاثیری بر روی سایت ما می گذارد؟

در صورتیکه به مشکل هشدار HTTPS not evaluated به درستی رسیدگی نشود، ممکن است پروسه کراولینگ و ایندکسینگ در کل سایت شما متوقف شود که علت آن وجود مشکلات فراوان در سرچ کنسول است.

خطای HTTPS not evaluated را در https reports را چگونه حل کنیم؟

ابتدا باید به بخش https reports رفته و سایر مشکلات سایت را بررسی و رفع مشکل کنید. پس از آن باید به بخش crawl stats و Pages سرچ کنسول رفته و مشکلات خزش و کراول از جمله پیوندهای 404 را برطرف کنید.

 HTTP marked with canonical tag در سرچ کنسول به چه معنی است؟

هنگامیکه در سایت شما لینک های http دارای محتوا باشند، گوگل به هر صورتی آنها را index کرده است. باید صفحات http را صفحات https کنونیکال کنید.

مهدی مهران
مهدی مهران
مهدی مهران، مهندس عمران عاشق وبمستری با 8 سال سابقه فعالیت در حوزه آموزش سئو و دیجیتال مارکتینگ و همکاری با شرکت های کوچک و بزرگ

مقالات مرتبط با رفع مشکل HTTPS not evaluated در سرچ کنسول

نرخ پرش یا بانس ریت (Bounce Rate) چیست
نرخ پرش چیست و چرا اهمیت دارد؟
خب در این مواقع مشتری یا جذب ویترین شما می شود و وارد مغازه یا...
مهم ترین فاکتورهای رتبه بندی گوگل
فاکتور رتبه بندی گوگل
البته امتیاز دهی به طول زمان ثبت دامنه نیز بستگی دارد. دامنه...
ربات گوگل چیست
ربات گوگل چیست؟
ربات گوگل چیست؟ گوگل بات چگونه کار می کند؟ اینها سوالاتی است...
آموزش گوگل پلنر
آموزش گوگل کیورد پلنر (Keyword Planner)
کیورد پلنر چیست؟ کیورد پلنر همانند ماز، سرچ کنسول، سمراش و…...
سه فاکتور اصلی سئو از زبان گوگل
فاکتورهای مهم سئو از زبان گوگل
یکی از چالش های همیشگی کارشناسان سئو و مدیران سایت، نداشتن مستندات...
آموزش ریسپانسیو سایت
ریسپانسیو چیست و چه مزیت هایی دارد؟
ریسپانسیو بودن سایت یعنی چه؟ واژه Responsive معادل کلمه واکنش...