مهدی مهران | کارشناس سئو و دیجیتال مارکتینگ

09357223284

تاثیر سرعت سایت در سئو

تاثیر سرعت سایت در سئو چقدر است

سرعت سایت یکی از 3 فاکتور اصلی و موثر در سئو می باشد و دلیل اهمیت آن هم صرفا به جهت User experience یا به اصطلاح تجربه کاربری می باشد. چرا که وقتی محتوا مدنظر کاربر با سرعت بیشتری نمایش داده شود، مسلما کاربر علاقمند تر به سایت شما می شود و این به معنی کلیک بیشتر و ایمپرشن بیشتر می باشد. در این مقاله به بررسی تاثیر سرعت سایت در سئو به صورت صفر تا صد که یکی از سر فصل های اصلی دوره آموزش سئو در مشهد ما می باشد،میپردازیم.

گوگل در نخستین قسمت از ویدیو های باورهای غلط سئو که راجع به فاکتورهای مهم سئو از زبان گوگل توضیح داده که فاکتور عملکرد و سرعت صفحات سایت (Web Performance) را به عنوان سومین فاکتور مهم معرفی کرد و در این خصوص یک ویدیو اختصاصی در قسمت پنجم مجموعه باور های غلط سئو انتشار داد که به صورت کامل و جامع در ارتباط با تاثیر سرعت سایت در سئو صحبت کرد.

در این مصاحبه آدا رز کنون به عنوان برنامه نویس مرورگر اختصاصی سامسونگ بر روی دستگاه های اندروید و مارتین اسپلیت تحلیلگر و توسعه دهنده وبمستر ترندز گوگل گفتگو کردند و در مورد تاثیر سرعت سایت در سئو و باور ها و شایعات پیرامون آن به گفتگو پرداختند. قبل از آن به چند نکته و سوال مهم پاسخ می دهیم.

سرعت سایت باید چقدر باشد

سرعت سایت باید حداقل ۳ ثانیه و حداکثر ۵ ثانیه باشد. این میزان سرعت برای بهینه‌سازی تجربه کاربری و جلب رضایت کاربران از سایت شما مناسب است. همچنین، سرعت سایت برای بهبود رتبه‌بندی در موتورهای جستجو نیز بسیار مهم است. بنابراین، بهینه‌سازی سرعت سایت برای هر وبسایتی بسیار اهمیت دارد.

اهمیت سرعت سایت در میزان فروش

سرعت سایت یکی از عوامل مهم در موفقیت فروش محصولات است. اگر سایت شما بسیار کند باشد، کاربران احتمالاً صفحه را ترک خواهند کرد و به سایت رقیب شما خواهند رفت که این باعث میشود کاربر در وبسایت شما تجربه کاربری مفیدی نداشته باشد و از آن خارج شده و این از نظر گوگل بسیار بد است.

علاوه بر این، سرعت سایت نیز به عنوان یک عامل رتبه بندی در موتورهای جستجو نقش بسیار مهمی دارد. سایت هایی که سرعت بالایی دارند، احتمالاً در رتبه بندی بهتری در موتورهای جستجو قرار می گیرند. این به معنی افزایش ترافیک و فروش بیشتر است.

بنابراین، بهبود سرعت سایت شما می تواند به افزایش ترافیک و فروش شما کمک کند. برای بهبود سرعت سایت، می توانید از روش هایی مانند بهینه سازی تصاویر، کاهش حجم فایل ها و استفاده از سرورهای قوی استفاده کنید.

چرا عملکرد و سرعت بارگذاری صفحات وب در سئو اهمیت دارد؟

در این مورد آدا رز کنون اینگونه پاسخ داد که مردم سراسر دنیا غالبا با دستگاه های مختلف از قدیمی تا پیشرفته وارد صفحات وبسایت ها می شوند و همچنین غالبا سرعت اینترنت در کشورهای مختلف متفاوت است و اینکه باید سرعت لود صفحات برای تمام مردم یکسان باشد و این دغدغه بزرگی است که گوگل در تلاش است تا بتواند آن را به نحوی مرتفع کند پاسخ داد.

معیارهای سنجش سرعت سایت چه عواملی هستند؟

معیارهای سنجش سرعت سایت چه عواملی هستند؟

اولین سوالی که آدا رز کنون درباره تاثیر سرعت سایت در سئو از مارتین اسپلیت پرسید این بود که:

معیارهای اصلی اندازه گیری عملکرد وبسایت صرفا مختص به سرعت بارگذاری صفحه ها است یا به مسائلی نظیر سئو تکنیکال و Front-end مربوط می شود؟

در این باره اسپلیت اینگونه پاسخ داد که معیار ها و فاکتور های بسیاری وجو دارند جهت سنجش سرعت سایت و صرفا نمی توان آن را به یک بخش از سئو اختصاص داد.

اما به صورت کلی می توان گفت که زمان بارگذاری اولین بایت از صفحه (Time to first byte)، زمان لود شدن و نمایش نخستین محتوای عکس دار (First contentful paint) و مواردی نظیر Frame rate تنها برخی از معیارهای اندازه گیری عملکرد هستند.

او در ادامه به یک نکته فوق العاده مهم و کاربردی اشاره کرد که آن نکته این می باشد:

<< ربات های گوگل به تمامی عناصر موجود در سایت شما به جهت عملکرد و سرعت بارگذاری صفحات دقت می کند و در این باره تصمیم به تعیین جایگاه برای سایت شما می کند. >>

از صحبت های اسپلیت در این گفتگو می توان این را نتیجه گرفت که سرعت سایت بخشی از عملکرد صفحات سایت می باشد و طبق نتایج و آمار های به دست آمده از گوگل، تاثیر نرخ پرش کاربر (bounce rate) در بارگذاری و عملکرد صفحات بین 1 تا 3 ثانیه چیزی حدود 32 درصد افزایش می یابد. که این خود نیز آماری فوق العاده تاثیر گذار در تجربه کاربری می باشد.

  متا تگ چیست؟

6 | مهدی مهرانتاثیر جاوا اسکریپت در عملکرد سرعت صفحات سایت

اسپلیت در اغلب رویداد هایی که گوگل برگزار شده بود و به عنوان سخنران در آن رویداد ها بوده است به مراتب راجع به این نکته که صفحات و سایت های سنگینی که با جاوا اسکریپت ساخته شده اند گاهی رندرینگ آن ها حدود یک هفته طول خواهد کشید.

و این نکته که یک هفته زمان بسیار زیادی است و کاربران چشم انتظار محتوا شما هستند اشاره کرد.

“آیا صفحات سنگین ساخته شده با جاوا اسکریپت ها توسط الگوریتم های اصلی گوگل جریمه می شوند؟”

مارتین در پاسخ به این سوال رز در مورد تاثیر سرعت سایت در سئو این را گفت که الگوریتم های گوگل هیچ مشکلی با سایت هایی که صرفا با جاوا اسکریپت ساخته شده اند و سایت های سنگینی هم هستند ندارد و گاهی ممکن است، اینگونه سایت ها رتبه های خوبی هم در سرچ ها بگیرند.

اما این سنگینی سایت و کند شدن آن بر روی خزنده های گوگل و همچنین ایندکسینگ صفحات آن سایت بسیار تاثیر گذار است و اغلب اوقات سرعت ایندکس شدن مطالب آن سایت خیلی دیر تر از حالت های طبیعی می باشد، که علت این ایندکس کند صرفا به جهت مراحل شناسایی و ایندکس ربات هاست، چرا که ربات ها و رندرینگ صفحه ابتدا با تبدیل فایل ها جاوا اسکریپت به Html آغاز می شود.

و این به معنی آن است که هر زمانی که این منابع رندر شده در دسترس باشد، آن صفحه ایندکس خواهد شد و هر چه با تاخیر باشد، ایندکسینگ آن صفحه دیرتر خواهد بود.

همچنین اسپلیت اشاره کرد که علاوه بر تاثیر سرعت سایت در سئو و ایندکس شدن صفحات، کند شدن رندرینگ این صفحات در موبایل های ارزان تر و اینترنت های کند تر، بر روی تجربه کاربری و نارضایتی کاربر بر روی سایت شما تاثیر خواهد گذاشت.

<< هدف گوگل نمایش نتایج جستجو به بهترین شکل ممکن برای کاربران است و اگر سایت یا صفحه ای با جاوا اسکریپت یا صفحات سنگین باشد و تجربه کاربری خوبی نداشته باشد، پس هیچگونه محبوبیتی پیش گوگل نداشته و موجب می شود که آن صفحه به مراتب، کمتر رتبه بگیرد >>

پس این نکته که عملکرد سایت صرفا به جهت کراول شدن است کاملا اشتباه است و باید به تجربه کاربری هم اشاره کرد.

سایت هایی که نباید از java script در سئو تکنیکال سایت خود استفاده کنند؟

فرض کنید شما مخاطب یک سایت خبری هستید، مسلما انتظارات شما از یک سایت خبری خوب، نشان دادن خبر مدنظر شما با سرعت بارگذاری بیشتر و بروز بودن آن است. پس یک سایت خبری نباید برای لود شدن صفحه خبری خود 15 ثانیه طول بکشد.

پس ساخت یک وبسایت خبری با جاوا اسکریپت از دو منظر اشتباه است:

  1. ایندکس شدن خبر بسیار مهم است و اینکه ما اگر سایت خود را در قالب جاوا اسکریپت بسازیم و با حجم صفحات روزانه ای که در سایت تشکیل می شود جلو برویم مسلما با کندی ایندکسینگ مواجه می شویم و خبری که برای امروز است به هیچ درد کاربر نخواهد خورد اگر دیرتر ایندکس شود در صفحات، پس در تاثیر سرعت سایت در سئو مهم است.
  2. اگر یک سایت با سرعت پایین لود می شود، موجب می شود که کاربران کلافه شوند و نرخ پرش سایت افزایش یابد.

پس با این وجود و مثال هایی که در بالا زده شد، متوجه شدیم که گوگل پیشنهادی برای سایت هایی که به صورت روزانه مشغول به تولید محتوا و کسب درآمد روزانه از آن هستند به استفاده از قالبها یا پلتفرم های استفاده شده با جاوا اسکریپت نمی دهد.

پیشنهاد گوگل برای استفاده بهینه از جاوا اسکریپت چیست؟

مارتین اسپلیت به عنوان تحلیلگر ارشد گوگل ترندز در باره این موضوع باره ها گفته است که استفاده از صفحات وب با پلتفرم جاوا اسکریپت هیچ مشکلی را از نظر سئو بوجود نمی آورد، اما بهتر است که از اینگونه صفحات به مراتب کمتر استفاده کنید و اگر هم استفاده می کنید حتما حتما آن هار با استفاده از Hybrid Rendering، Server-side Rendering و Dynamic Rendering بهینه کنید تا کار کراولینگ صفحات برای ربات های گوگل آسان تر شود و تاثیر سرعت سایت در سئو را ببینید.

آدا رز کنون پس از این پیشنهاد از مارتین در این باره پرسید که:

“آیا گوگل پیشنهاد می دهد که ما به جای جاوا اسکریپت از css و html استفاده کنیم؟”

اسپلیت در این باره می گوید که پیشنهاد ما در صورتی که مجبور هستید از جاوا اسکریپت استفاده کنید ولی اگر لزوما نیازی به استفاده از جاوا اسکریپت در طراحی ها نیست بهتر است از html  و css ها استفاده کنید تا بتوانید سایت بهینه تری داشته باشید و تاثیر سرعت سایت در سئو را ببینید.

  سئو تصویر

اما این نکته را باید توجه داشته باشید که اگر هم لزومی به استفاده از جاوا اسکریپت در طراحی صفحه نیست اما علاقمند آن هستید که از جاوا اسکریپت به جهت ساخت صفحه ای کاربر پسند و زیبا هستید، باید حتما آن جاوا اسکریپت ها را به صورت کاملا اصولی بهینه سازی کنید تا تاثیر منفی در سرعت صفحات سایت شما نگذارد.

رز در ادامه سوال فوق العاده جالبی از اسپلیت پرسید که باعث شد اسپلیت از این سوال رز بیشتر به وجد بیاید و آن را به صورت کامل پاسخ دهد، سوال رز این بود که:

“گوگل برای اینکه دانش کارشناسان سئو و وبمستران را بروزرسانی کند و آنان را با معیارها، استانداردها و فاکتورهای جدید آشتی بدهد با آن ها ارتباط برقرار می کند؟”

  1. گوگل قصد ندارد فعالیت ها و یا استراتژی های مختلف متخصصان و کارشناسان مختلف سئو را نقض کند و یا بگوید آن ها اشتباه است، قصد ما نشان دادن مسیر همواره تر برای رسیدن صفحات هر سئو کار و وبمستر به یک رتبه خوب است و برای دستیابی به این هدف گوگل با توسعه دهندگتن و متخصصین سئو از راه های ارتباطی نختلف مانند توییت یا انتشار ویدیو های مختلف ارتباط برقرار می کند.
  2. از طرفی گوگل ابزار هایی نظیر search console را در اختیار وبمستران و سئوکاران قرار می دهد تا بتوانند به خوبی در این بستر از آخرین شرایط وبسایت خودشان اطلاع حاصل کنند و ببینند که آیا این عامل تاثیر سرعت سایت در سئو برای آن ها مشهود است یا خیر؟
  3. همچنین گوگل سعی دارد با تولید ویدیو های مختلف از سری ویدیو های SEO mythbusting یا ویدیو های دیگر، باورهای غلطی مانند استفاده از جاوا اسکریپت در سئو تاثیر منفی دارد و یا مهمترین فاکتور رتبه گیری بک لینک هستند را از بین ببرد.

عوامل تاثیر گذار بر سرعت سایت

در ادامه در این باره با هم صحبت می کنیم که چه عواملی بر سرعت سایت و در ادامه تاثیر سرعت سایت در سئو چگونه است صحبت می کنیم:

انتخاب هاست میزبانی مناسب

در قدم اول انتخاب یک هاست میزبانی مناسب با پهنای باند خوب و مشخصات تکمیلی عالی که موجب تاثیر گذاری در لود صفحات سایت می شوند می باشد و پس از انتخاب شرکت ارائه دهنده فضای هاستینگ نوبت به عواملی چون:

  1. انتخاب سیستم مدیریت محتوای یا CMS بهینه مانند وردپرس به منظور فراگیری پیشخوان سایت است.
  2. انتخاب قالب بهینه و کم حجم نظیر قالب های نوشته شده با استفاده از CSS یا HTML
  3. استفاده کمتر از افزونه های متعدد در سایت برای جلوگیری از تاثیر سرعت سایت در سئو به صورت منفی
  4. استفاده از سیستم های کشینگ برای افزایش بارگذاری سرعت

فشرده سازی فایل‌ها

پس از ساخت سایت و انتخاب سیستم مدیریت محتوا در آن، نوبت به بارگذاری محصولات و محتوا های مختص به آن سایت است که ممکن است علاوه بر داشتن محتوا متنی، از محتواهایی نظیر عکس، ویدیو و پادکست هم در آن استفاده کنید که بهتر است برای سریعتر لود شدن آن صفحه اینگونه محتواهای رسانه ای و فایل ها را با استفاده از سایت های مختلف کمک کننده کم حجم تر کنیم و سپس در سایت بارگذاری کنیم.

استفاده از سیستم lazy load

این سیستم باعث میشود که حجم بارگذاری یک صفحه به صورت مرحله ای باشد و مدیاها و رسانه های مدنظر شما به صورت یکجا دانلود و نمایش داده نمی شوند و کاربر تا زمانیکه مشغول اسکرول کردن آن مطلب و رسانه می باشد، آن رسانه را به طور کامل دانلود نکند که حجم صفحه بالا برود.

حذف یا استفاده کمتر از پلاگین های سایت

از استفاده بیش از حد از افزونه های مختلف بر روی سایت خود جلوگیری کنید و حدالامکان افزونه های سیستمی کمتری را روی سایت خود داشته باشید تا این عامل موجب کندی و به عبارتی تاثیر سرعت سایت در سئو منفی داشته باشید.

ممنون که تا انتها با این مقاله از آکادمی مهدی مهران همراه بودید، در این مقاله سعی کردیم تا در مورد تاثیر سرعت سایت در سئو و شایعات و واقعیت ها آن به صورت کامل با شما صحبت کنیم، و عوامل موثر بر تاثیر سرعت سایت در سئو و راهکار هایی برای افزایش سرعت را برای شما بازگو کنیم.امیدواریم که این مطالب برای شما کاملا مثمر ثمر باشد.

چگونه سرعت سایت خود را بالا ببریم؟

فعال سازی فشرده سازی. …
CSS، جاوا اسکریپت و HTML را کوچک کنید. …
تغییر مسیرها را کاهش دهید. …
جاوا اسکریپت مسدودکننده رندر را حذف کنید. …
از حافظه پنهان مرورگر استفاده کنید. …
بهبود زمان پاسخگویی سرور …
از شبکه توزیع محتوا استفاده کنید. …
بهینه سازی تصاویر

مهدی مهران
مهدی مهران
مهدی مهران، مهندس عمران عاشق وبمستری با 8 سال سابقه فعالیت در حوزه آموزش سئو و دیجیتال مارکتینگ و همکاری با شرکت های کوچک و بزرگ

2 پاسخ

مقالات مرتبط با تاثیر سرعت سایت در سئو

اصول نوشتن مقدمه
اصول نوشتن مقدمه
باید خیلی مختصر و مفید این نکات را بیان کنید به طوری که مخاطب...
لینک UTM چیست
لینک UTM چیست و چه کاربردهایی دارد؟
UTM؛ کاربردی‌ترین ابزار برای ردیابی رفتار کاربران اگر بخواهیم...
فایل robots.txt
آموزش ساخت فایل robots.txt
  فایل Robots.txt چیست دستورات robots.txt شامل چه مواردی...
رفع مشکل HTTPS not evaluated در سرچ کنسول
رفع مشکل HTTPS not evaluated در سرچ کنسول
اگر به تازگی در پنل سرچ کنسول هشداری با نام HTTPS not evaluated...
سه فاکتور اصلی سئو از زبان گوگل
فاکتورهای مهم سئو از زبان گوگل
یکی از چالش های همیشگی کارشناسان سئو و مدیران سایت، نداشتن مستندات...
ربات گوگل چیست
ربات گوگل چیست؟
ربات گوگل چیست؟ گوگل بات چگونه کار می کند؟ اینها سوالاتی است...